متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/09/07
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دلیل احساس گرسنگی زودهنگام به دنبال مصرف قند ساده

بارها پیش آمده که در میانه روز، برای تفریح یا به جهت حذف وعده غذایی قبلی (مثلا صبحانه)، از فرط گرسنگی، به میان وعده ای حاوی مقدار زیادی قند ساده مثل کیک با آبمیوه صنعتی روی آوردیم؛ علی رغم اینکه بنظر سیر شدیم، اما طولی نکشیده که مجددا احساس گرسنگی کردیم... پس این همه قند ساده چه شد؟

 پاسخ آن است که دریافت مقدار زیاد کربوهیدرات، به ویژه قندهای ساده باعث ترشح مقدار زیادی هورمون پایین آورنده قند خون (به نام انسولین) می شود. ترشح این هورمون سازنده، به معنای ارسال پیام به عضله و بافت چربی است تا قند (گلوکز) موجود در خون را برداشته و به ذخایر قند و چربی تبدیل کنند. تا دوباره سطح قند خون به مقدار نرمال برگردد.

 

 

با این وجود، علی رغم جذب کامل قند مصرف شده، همچنان سطح انسولین در خون بالا مانده و اثرات آن ادامه می یابد. بدن، که این حالت را به گرسنگی تفسیر می کند، به شما دستور خواهد داد که برطرف کردن گرسنگی، که گاهی شبیه افت قندخون است، مجددا به مصرف غذا روی آورید.

 این است دلیل احساس گرسنگی زودهنگام شما به دنبال مصرف قند ساده.../ف.نوروزی فرد

«سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 113603
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید